•  

  •  

  •  

  •  

  •  

Új, eddig még sosem hallott zenei anyagot mutat be a Modern Art Orchestra és Szirtes Edina Mókus ezen az estén (Opus Jazz Club, május 26.).
"A Music à la Pangea népi ihletettségű kompozíció, melyben a jazz és a world music arányosan él egymással karöltve. A big band hangzás és az autentikus zenei hagyományok (különösen a balkán és magyar) ötvözésére tett kísérlet, melyet átjár az improvizáció és a szabadság.
Manapság követhetetlenül sok részre, műfajra szakadtunk, pedig valaha egy "kontinens" voltunk. A több tételes mű zenei egységet elevenít meg, ősi szétválaszthatatlanságot tükröz. Lelkülete, mondanivalója hazánkból származik, de nem zárja ki a zenei eklektikát.
A darabok születését a környező népek zenéje inspirálta. A balkán zene asszimmetrikus lüktetése, a dallamok, a virtuozitás, dallamvezetés és ennek izgalmas találkozása a fúvós zenekar MAO által képviselt felállásával. József Attila Egyedül című versének megzenésítése énekhangra és big band-re valódi újdonság.
Mindenképpen kihívás ez egy alkotó számára, olyan kivételes alkalom, ahol újabb hangzás születhet. Erre nem sok példa van. Hozzám, mint szerzőhöz és ehhez a kísérlethez társulnak olyan kiváló szólisták, mint a Szirtes Quintet zenészei, Cserta Balázs tárogatóművész és Fekete-Kovács Kornél, a MAO alapítója és vezetője" - mondja a szerző.

embed video plugin powered by Union Development