•  

  •  

  •  

  •  

  •  

Július 9-én kihirdették, hogy a Doris Duke Alapítvány idei két díjazottja jazzkategóriában Terri Lyne Carrington dobos és George Lewis harsonás lett. A díj fejenként 275000 dollárral jár, melynek felhasználását az alapítvány nem szabályozza.
Az 53 éves Carrington háromszoros Grammy-díjas. The Mosaic Project: LOVE and SOUL című lemezén kizárólag női muzsikusok (Regina Carter, Natalie Cole, Lalah Hathaway, Ingrid Jensen, Chaka Khan, Ledisi, Meshell Ndegeocello stb.) szerepelnek. Money Jungle: Provocative in Blue című albuma 2013-an elnyerte Az Év Legjobb Hangszeres Lemeze címet. Ő az első női hangszeres a jazz történetében, aki elnyerte ezt a címet.
A 66 éves Lewis a Columbia University professzora, amellett neves komponista és harsonaművész. Számos saját nevén kiadott albuma mellett jelentős jazzisták sorával zenélt együtt: Fred Andersonnal, Misha Mengelberggel, Anthony Braxtonnal, Roscoe Mitchellel és John Zornnal és másokkal. 1971 óta tagja az Association for the Advancement of Creative Musiciansnek, és 2008-ban megírta a művészeti szervezet történetét is A Power Stronger Than Itself: The AACM and American Experimental Music címmel. A kötet 2009-ben megkapta az Amerikai Könyvdíjat.

embed video plugin powered by Union Development