•  

  •  

  •  

  •  

  •  

Mindent a fülnek! A Delalamm, azaz a gitáros Lamm Dávid groove-os alapokra épülő, jazz-, hiphop- és világzenei elemekkel kiteljesedő zenéjét megszólaltató produkció új fejezethez érkezett.
A koncerten (január 23., Müpa: Fesztivál Színház) a nemrégiben megjelent, friss, saját szerzeményeket felvonultató Invisible című lemez anyaga lesz hallható, amelyet a hazai jazz- és groove-zenei színtér válogatott muzsikusai szólaltatnak meg - akik nem mellékesen hűséges típusok, hiszen többen közülük a Delalamm első, 1st the 1 (…then the other) című produkciójában és a bemutatkozást követő koncerteken is erősítették a gitáros csapatát. A modern, trendi hangzást több generáció jeles képviselői formálják meg, különlegesség a három dobos és a vonósszekció alkalmazása, illetve az, hogy a zenei részeket narráció tarkítja, egészíti ki. A zenészlét egy-egy pillanatát megragadó szöveges betétek a Jászai Mari-díjas színművész, Keresztes Tamás hangján szólalnak meg.
A negyvenéves Lamm Dávid igen keresett zenész. Az egykor általa is erősített formációk közt találjuk a Szőke Nikoletta 'B' Verzió Projektet, a Csanyi-Lattmann Quartetet, Palya Bea és Szalóki Ági énekesnők, illetve Dés László zenekarait. Kreativitását jellemzi, hogy jelenleg is motorja a Delalamm mellett a Kanizsa-Lamm-Szalay-Fekete Quartetnek és a Hendrix Projectnek. Az Artisjus-díjjal kitüntetett muzsikus több ízben is Fonogram-díjat kapott Szalóki Ági társelőadójaként az énekesnő lemezein való közreműködéséért.

embed video plugin powered by Union Development