•  

  •  

  •  

  •  

  •  

A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége 2015-ben megalapította a Jazz Mecénás Díjat.
A díjat a Magyar Jazz Szövetség Vezetősége azzal a szándékkal hozta létre, hogy intézményes formában is kifejezhesse háláját és elismerését azon személyek felé, akik a jazzművészet értékét, szépségét felismerve - és mindenekelőtt ebből a felismerésből kiindulva - önkéntes erőfeszítéseikkel jelentős támogatáshoz segítették a hazai jazzéletet, így a lehetőségek megteremtésével hozzájárultak a magyar jazzművészet színvonalának emelkedéséhez, a magyar zenei élet gazdagításához és nemzetközi elismertségéhez.
A Szabályzat értelmében a díj adományozását a Magyar Jazz Szövetség részére küldött írásos előterjesztéssel, részletes indoklással kezdeményezhetik a Magyar Jazz Szövetség tagjai. A díj adományozásáról a Vezetőség a szeptember 5-ei Közgyűlést követő ülésén dönt.
A díjat
2015-ben Nagyné Varga Melinda, Szabó Tamás és Kleinheincz Gábor,
2016-ban Gőz László és Csider Károly,
2017-ben Halász Iván, dr. Tímár Péter és Peti Aranka, 2018-ban dr. Gyimesi László és Borhiné Haraszti Angéla, 2019-ben Kósa Erika, Körtvélyesi Zoltán és Susszer Zoltán,
2020-ban pedig Bóna László és Hoffmann György kapták.
A díjak átadására - a Magyar Jazz Szövetség többi szakmai díjával együtt - ünnepélyes keretek között 2021. október 1-jén, a Magyar Jazz Ünnepe alkalmából kerül sor a Budapest Jazz Clubban.