•  

  •  

  •  

  •  

  •  

Augusztus 24-én elhunyt Charlie Watts. A világhírű rockzenekar, a Rolling Stones dobosa nyolcvanéves volt. Egy héttel azután halt meg, hogy bejelentették, egy közelmúltbeli szívműtét miatt kihagyja a Rolling Stones 2022-es amerikai turnéját. Ez a zenekar első koncertkörútja, amelyen nem vett volna részt. Egy londoni kórházban hunyt el szerettei körében.
Az eredetileg grafikus Charlie Watts 1941. június 2-án született Londonban. 1955 óta dobolt, 1963 januárja óta volt a zenekar tagja, Mick Jagger és Keith Richards mellett az egyedüli, aki az összes stúdióalbumon szerepel. Jóval csendesebb életet élt, mint zenekari társai, 1964-ben házasodott meg, és csak a nyolcvanas években támadtak alkoholproblémái, amelyek miatt kis híján elveszítette a családját.
Charlie Watts kamaszkorában jazzrajongó volt. Jazzdobosnak készült. Első dobszerkóját 1955-ben kapta szüleitől, de azon még Charlie Parker és Gerry Mulligan lemezein hallott számokra dobolt. A sajtónyilvánosságot is próbálta kerülni. Amikor 2015-ben a The San Diego Union Tribute interjút kért tőle, azt mondta, hogy nem szeret magáról beszélni, és azt sem szokta elolvasni, amit róla írnak, utána mégis mintegy másfél órán át beszélt arról, hogy mennyire rajong a jazzért, és hogy már tizenhárom éves korában vett egy Gerry Mulligan-lemezt, a Walking Shoest. Arról is beszélt, hogy Charlie Parker zenéje nyitotta meg előtte a zene végtelen univerzumát, de azt is mondta, hogy a showbiznisz nem érdekli, a zenei csatornákat sem nézi.
Mint ismeretes, alkalmanként jazzlemezeket is készített saját főszereplésével. Ilyen volt a Long Ago & Far Away (1996) vagy a Dán Rádió Big Bandjével közös albuma (2017).